15 kleine dingen van je kinderen die je vast wilt leggen! - Studio Koester Booster

15 kleine dingen van je kinderen die je vast wilt leggen!

foto bij blog over 15 kleine dingen van je kinderen die je vast wil leggen

De momenten die het waard zijn om te koesteren!

Ken je dat? Als er een feestje is, je gaat op vakantie of je kleine zet zijn/haar eerste stapjes dan staat iedereen met z’n telefoon klaar om foto’s te maken. Maar er zijn ook kleine, ogenschijnlijk gewone momenten, die waardevol zijn om vast te leggen. Dát zijn de foto’s die je later ook graag terug kijkt!

Hieronder noem ik de 15 kleine dingen van je kinderen die je vast wilt leggen, maar ik kan eindeloos doorgaan! Komt ie:

Speelgoed tafereeltjes
Zie je het wel eens? Als kinderen heerlijk hebben gespeeld en ze ineens het spel ‘moesten’ verlaten? Juweeltjes van tafereeltjes blijven er soms over. Playmobiel paardjes netjes gerangeerd op grootte en kleur. Dino’s die elkaar aanvallen. Knuffels die met elkaar achter de bank thee aan het drinken zijn. Hele verhalen kun je bedenken bij deze opstellingen. Je ziet er vaak ook aan hoe fijn ze hebben gespeeld, hoeveel fantasie erbij kwam kijken en waar ze graag mee spelen.

Verkleed partijtjes
Verkleden is bijna voor elk kind leuk. Wat je wel ziet is dat het verkleden verandert in de loop der jaren. Wat trekken ze precies aan? In welk soort spel zitten ze? En die ene jurk waarin ze ooit bijna verdronken, is nu al bijna te klein! Verkleden in papa’s kleren en dan een foto maken is natuurlijk ook geweldig. Juist een serie van deze foto’s kan heerlijk zijn om naar te kijken.

Als ze slapen
Doe jij dat wel eens? Nog even een kusje geven voordat je zelf gaat slapen? Vertederd kun je wel uren naar ze kijken! Zeker als het zomer is, kun je prima ‘s avnds nog een foto maken. Liggen ze helemaal opgekruld of helemaal languit in vol vertrouwen? Zo liefdevol om later nog eens te bekijken.

Tijdens het eten
Zeker bij hele kleintjes is eten natuurlijk een groot avontuur. En dat avontuur kan vastgelegd worden. Het gekke snoetje bij de eerste hap, maar doe het later ook nog eens! Als ze lekker zitten te eten van mama’s of papa’s kookkunsten. Wat vond hij/zij lekker? En met welk bestek aten jullie? Allemaal leuke dingen om later nog eens terug te zien. En als je borstvoeding geeft, zo mooi als je daar ook een foto van hebt!

Meehelpen met koken
Wanneer kinderen wat groter zijn is het geweldig als ze mee kunnen helpen bij het koken! Of misschien zelf wel zelf iets maken. Koekjes of een makkelijke maaltijd. Maak dan ook eens een foto van hun handen in het deeg, het meel op de wangen of de geconcentreerde blik als ze de paprika snijden. Jaaa, zullen je kinderen later zeggen, dat was zo fijn om te doen! Dat weet ik nog.

Boos of verdrietig
Oke, deze is een beetje zielig, maar waarom alleen maar blije foto’s? De jeugd van je kinderen bestaat ook uit verdriet, frustratie en de nodige ruzie’s met broer en zus. Misschien niet elke week een boos snoetje fotograferen, maar dit is later ook waardevol om terug te zien.

Tijdens het tekenen of knutselen
Wat deed jij vroeger als kind het liefst? Weet je dat nog? En zijn daar foto’s van? Waarschijnlijk niet. Tekeningen en knutsels worden soms nog wel bewaard, maar het werken aan deze tekeningen…daar is vaak geen beeld van. Prachtig om een foto te hebben waarop je kan zien wat je kind aan het maken was en met welke aandacht. Vol focus of snel, snel, snel? Allemaal prima, maar het zijn de momenten die we vaak vergeten vast te leggen.

Naar school
Volgens mij worden hier heel weinig foto’s van gemaakt! Vaak zijn we druk en gehaast in de ochtend om iedereen op tijd op school te krijgen. Maar die foto’s van kinderen met hun rugtas op de fiets, in de bakfiets of lopend naar school zijn zo leuk om later terug te zien! Een tijdperk dat maar eventjes duurt, dus waarom niet vastleggen?!

Ochtend of avond ritueel
Een foto van het tandenpoetsen. Misschien niet de meest charmante foto, maar er zit zoveel aan vast! Vaak is het onderdeel van een ritueel in de ochtend of avond. Leg dat ritueel eens vast. Hoe is jullie avondritueel? Onder de douche, tandenpoetsen, voorlezen op het grote bed? Gaat iedereen tegelijk slapen? Waar slaapt iedereen en zijn er nog bijzondere dingen die jullie doen? Later weet je het vaak niet meer precies. Het verandert natuurlijk ook naarmate de kinderen ouder worden.

Als opa of oma ze voorleest
Ook dit is een klein momentje, dat later een waardevolle herinnering kan zijn. Hoe fijn is het dan als je daar later nog beeld van hebt. Hoe keek opa of oma, hoe keken je kinderen? Wat werd er voorgelezen? Misschien staat dat boek later nog wel in de kast bij je kinderen als ze volwassen zijn.

Hun kamer
Ook deze is vaak aan verandering onderhevig. Dus uitermate geschikt om vast te leggen. Zo heerlijk om later even terug te kunnen kijken naar hoe je kamer er uit zag. Wat stond er in? Welke knuffels, kleuren en speelgoed? Vaak krijg je direct dat gevoel weer terug van toen je nog in die slaapkamer sliep.

Als jullie met elkaar aan tafel zitten (ontbijt of avondeten)
Een zelfontspanner is hierbij erg handig. Mooi natuurlijk als de hele familie er op staat. Geen geposeerde foto, maar gewoon als jullie aan het eten zijn. Wie zit waar? Wat eten jullie? Echt een beeld dat iets zegt over jullie als familie.

Het huishouden
hmmm, misschien komt dit niet heel vaak voor of heb je juist kinderen die het geweldig vinden. Maar het beeld van een kind met stofzuiger of stoflap is voor later natuurlijk erg leuk. Of tijdens het ramenlappen, de auto uitzuigen of de tuin aanharken.

De bende
Op dit moment krijg je er waarschijnlijk juist jeuk van, wil je je huis weer terug en verzucht je de rommel regelmatig. Maar ooit als de kinderen het huis uit zijn, alles altijd netjes blijft, kijk je misschien wel met weemoed terug naar de levendige chaos van hutten, kastelen, knutselhoekjes en lego bouwsels. Dus ja! Leg deze ook maar vast 😉

Een mooie uitspraak
Een beetje een vreemde eend in deze rij, maar wel een belangrijke! Heb jij een boekje liggen waarin je snel even een uitspraak kunt opschrijven? Niet? Je vergeet het! Het is mij zo vaak overkomen!
Doe je het wel? Top!

En weet je wat nu zo leuk is? Je kunt door mij de mooiste, leukste of meest ontroerende uitspraak laten illustreren en er een poster van laten maken! Om voor altijd te kunnen koesteren. Kijk hier voor voorbeelden van ouders die je voorgingen.

Alle foto’s die je maakt passen natuurlijk heel mooi in een familie jaaralbum! Zonde om er niks mee te doen. Heb je daar hulp bij nodig? Neem gerust contact met me op voor de mogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren.  Meer info